Financieel nieuws, zakelijk nieuws en meer...

Wonen

Verhuizen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Iedereen verhuist wel eens. Of je nu binnen dezelfde stad verhuist of naar een ander land, een verhuizing voelt altijd als een flinke uitdaging. Het is niet alleen een tijdrovende klus om alles in te pakken en uit te pakken, je hebt ook nog te maken met het verhuizen zelf en de aanschaf van nieuwe spullen. Als je gaat verhuizen heb je verschillende opties die verschillen in kosten en moeite. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

Doe het zelf

De meeste mensen kiezen er voor om de verhuizing zelf te regelen. Dit is qua kosten vaak de meest aantrekkelijke optie in een vaak al dure verhuizing. Mocht je zelf gaan verhuizen dan is het belangrijk dat je in ieder geval goede verhuisdozen aanschaft. Zorg er ook voor dat je op tijd start met alles in de dozen inpakken en dat je op de bovenkant zijkant en voorkant schrijft wat er In de doos zit. Op de dag van de verhuizing is het fijn als je hulp hebt van vrienden of familie. zorg er in ieder geval voor dat je niet alleen bent, want dan wordt het wel heel lastig om banken, bedden en kasten te verhuizen. De verhuizing zelf kan je uitvoeren met een busje of aanhangwagen. Een bestelbus huur je vaak voor ongeveer €90 per dag en een aanhangwagen heb je al vanaf twee tientjes. Voor een aanhangwagen moet je vaak nog wel kentekenplaten bestellen. Tijdens het verhuizen is het belangrijk dat je alles goed vastzet zodat het niet gaat schuiven tijdens transport. Zorg ervoor dat je de breekbare spullen inpakt in kranten of papier en laadt de zware voorwerpen als eerste In de bus of aanhangwagen.

schakel hulp in

Op het moment dat je niet zelf wilt verhuizen en er wel geld voor over hebt om hulp in te schakelen, dan kan je verhuizers inhuren. Dit hoeft in de kern niet heel duur te zijn Als je geen enorme villa aan spullen aan het verhuizen bent. De verhuizers kunnen alle spullen voor je inpakken in dozen en uitpakken, Maar het is vaak makkelijker als je zelf alles van tevoren inpakt en achteraf uitpakt. Een belangrijk voordeel van het inschakelen van verhuizers is het feit dat ze vaak goed verzekerd zijn tegen schade tijdens het transport. Verhuizers die doen dit werk ook elke dag, dus ze zijn een stuk sneller klaar en ze werken een stuk efficiënter dan de meeste onervaren verhuizers.