Financieel nieuws, zakelijk nieuws en meer...

Wonen

Waarom hypotheek voor verbouwing?

Veel mensen zijn van plan om hun woning te verbouwen, maar vinden dit vaak te veel werk. Het verbouwen van een woning kan heel erg belangrijk zijn voor de waarde van je woning. Door middel van een goede verbouwing, is de kans groot dat de waarde van je woning snel stijgt. Daarnaast is er een grote kans dat je veel meer woongenot krijgt in je woning, dit is wat veel mensen het liefst willen. Een verbouwing kan zorgen voor veel chaos en het kost over het algemeen ook veel geld. Niet iedereen heeft het geld voor een verbouwing en weten niet hoe ze dit het beste kunnen financieren. Een verbouwing kan je altijd het beste financieren met eigen spaargeld, echter heeft niet iedereen eigen spaargeld. 

Gelukkig is er een oplossing, want je kunt een extra hypotheek nemen voor de verbouwing. Dit kan uitsluitend bij de bank, maar dit is wel de ideale oplossing als je geen eigen spaargeld hebt liggen voor een verbouwing. Wil je weten hoe dit allemaal werkt? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Extra hypotheek voor verbouwing

Tegenwoordig kun je voor een verbouwing van je eigen huis een extra hypotheek afsluiten. Dit kan uitsluitend bij de bank waar je hypotheek loopt van je woning. Het is wel erg belangrijk dat je goed kijkt naar de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning. Hoe meer je leent bij de bank, hoe meer risico de bank loopt met het verstrekken van de lening. De kans is dan ook een stuk groter dat de bank een hogere opslag rekent voor de hypotheekrente. Dit betekent dat je dan een hogere rente over de totale hypotheek moet betalen en dat is natuurlijk niet fijn.

Hypotheekadviseur

Als je een extra hypotheek voor verbouwing wilt afsluiten, is het belangrijk om ook een hypotheekadviseur in te schakelen. Een hypotheekadviseur heeft veel meer verstand van hypotheken en kan je daarom ook goed helpen. De hypotheekadviseur kan voor jou berekenen wat je het beste kunt doen om de verbouwing te financieren. Hierbij kan hij ook helpen met het aanvragen van een nieuwe hypotheek. In sommige gevallen is het ook beter om een hypotheek over te sluiten voor een beter rentepercentage. Je bent op deze manier sowieso een stuk minder kwijt en de kans is dan ook groot dat je wel de verbouwing kunt betalen.