Financieel nieuws, zakelijk nieuws en meer...

Zakelijk

De perfecte aankleding van je keuken met deze tips

Als horeca ondernemer heb je te maken met veel verschillende opties in de aankleding van de keuken. Zo zijn er voor het bereiden van een simpele portie frietjes talloze verschillende frituren te bestellen en voor het maken van een pizza talloze pizzaovens. Het kan soms lastig zijn als ondernemer om meer duidelijkheid te krijgen over het type materiaal dat je aanschaft, zeker als je constant aanbiedingen binnenkrijgt van leveranciers. In dit artikel helpen we je op weg om weloverwogen beslissingen te maken en om te navigeren in het landschap van horeca werkmiddelen.

Wat is de kern van je business?

Om een goede keuze te maken op het gebied van de aanschaf van je apparatuur, is het goed om een stap terug te nemen en stil te staan bij de kern van je onderneming. Ben je bijvoorbeeld een pizzeria, dan is de pizzaoven waarschijnlijk in jouw geval het meest belangrijke. Zorg dan dat je op het moment dat je een pizza oven aanschaft extra tijd steekt in het kijken naar de verschillende soorten opties. Zo kan je bijvoorbeeld een steenoven neerzetten of een automatische oven met lopende band. Afgezien van de kern van je zaak is het belangrijk dat de apparatuur ook past binnen je keuken. Een goede horeca leverancier kan je adviseren over de juiste apparatuur voor de indeling van jouw keuken. Zorg er niet alleen voor dat je let op de belangrijke apparatuur maar dat je ook zorgt voor apparatuur waarmee je efficiënt kan werken. Het zou heel vervelend zijn als je je gasten niet kan bedienen omdat je niet voldoende schone borden hebt. Zaken als een goede spoelkeuken goede frituur zijn dus net zo belangrijk als je kernapparatuur.

Zorg voor voldoende opleiding

Minstens zo belangrijk als goede apparatuur is je personeel. Zorg ervoor dat je personeel weet hoe ze de apparatuur moeten gebruiken. Als je een grillplaat met anti aanbak laag hebt, dan is het belangrijk dat er voorzichtig mee wordt omgegaan en hij dagelijks wordt schoongemaakt. Dit geldt overigens voor alle apparatuur. Voorzichtig omgaan met de apparatuur is net zo belangrijk als het schoonhouden van de apparatuur. Zorg er dus voor dat je aan het einde van de dag alles goed schoonmaakt en dat je personeel weet hoe ze alles moeten schoonmaken. Het is jouw verantwoordelijkheid als ondernemer om ervoor te zorgen dat jouw personeel goed is opgeleid en ingewerkt. Dit gaat dus een stuk verder dan ze alleen te Laten zien hoe ze een bepaald gerecht moeten klaarmaken of uitserveren.