Financieel nieuws, zakelijk nieuws en meer...

Zakelijk

Wanneer is het verstandig om te spreken met een hypotheekadviseur?

De meeste mensen die een woning gaan kopen, spreken hiervoor altijd met een hypotheekadviseur. Dat heeft ermee te maken dat een hypotheekadviseur een expert is op het gebied van hypotheken en er dus alles over weet. Wanneer je op het punt staat om een woning aan te schaffen, is het wel zo handig wanneer het nodig is om te spreken met een hypotheekadviseur. Maak je zeker niet druk, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten.

 

Je gaat voor de eerste keer een woning aanschaffen

Mocht dit de eerste keer worden dat je een woning gaat aanschaffen, dan is het altijd aan te raden om te spreken met een hypotheekadviseur. Dat heeft ermee te maken dat er veel fouten zijn die je kunt maken, maar ook omdat je totaal geen ervaring hebt met het aanvragen van een hypotheek. Wanneer je gaat spreken met een hypotheekadviseur, gaat de hypotheekadviseur je helpen met het aanvragen van een hypotheek. Houd er wel rekening mee dat het aanvragen van advies zeker niet gratis is, maar het is niet duur!

 

De overwaarde opnemen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je in het verleden een woning gekocht hebt, maar graag de overwaarde van je woning wilt opnemen. Het is dan ook altijd erg verstandig om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Dat heeft ermee te maken dat het opnemen van de overwaarde van je woning niet altijd een goed idee is. Je krijgt immers een nieuwe hypotheek en ook is het verstandig om te weten wat je allemaal met het geld kan doen. Wees dus verstandig en spreek altijd met een hypotheekadviseur, zelfs als een tweede hypotheek voor tweede huis wilt gaan aanvragen. Houd er wel rekening mee dat de kosten van een hypotheekadviseur door jou betaald moeten worden. 

 

Hoe kom je in contact?

Nu je weet dat het spreken met een hypotheekadviseur erg belangrijk is, is het handig om te weten hoe je met een hypotheekadviseur in contact kan komen. Dit is zeker niet lastig, want dit kun je doen door het internet te gebruiken. Vrijwel elke hypotheekadviseur heeft een eigen website die goed vindbaar is. Mocht het je niet lukken via het internet, dan kan je altijd contact opnemen met een kredietverstrekker. Zij staan in contact met verschillende hypotheekadviseurs en kunnen je een hypotheekadviseur aanwijzen.  Je hoeft niet bang te wezen dat de hypotheekadviseur werkt voor de hypotheekverstrekker, want dat is niet het geval!